Skandinavien - Vilde vikinger, historisk broderskab & stærkt sammenhold

Ovenstående er bare nogle af de mange følelser der gennemsyrer forholdet mellem landene i Skandinavien – vi er en lille verdensdel bestående af 4 lande. Med os er flere tusinde års traditioner, krige, fællesskab, men frem for alt en stor samhørighed.

Herlig historie

Vi har både været del af den store verden, har udgjort vores egen bastion mod nord og været stolte nationalstater med skiftende grænser der både har holdt med hinanden og udkæmpet krige mod og med hinanden.
I vikingetiden fremstod Skandinavien som et lille superrige med magt til at erobre og plyndre hele verden, mens vi sloges samtidig indbyrdes, både de enkelte lande, stammer og vikinger. Denne samhørighedsfølelse har fulgt os helt til i dag, hvor vores primære kampe udkæmpes på boldbanen.

(Næsten) samme sprog og traditioner

Den har vi hørt så tit – i Skandinavien er sprogene så ens at vi sagtens kan klare os med dansk/svensk/norsk i det skandinaviske land vi nu vælger at tage på ferie i. Vi kan grine over sjove vendinger som ”Jag ska knäppa mina pjäxor”, ”Vi få ta en klunk”, ”Rumpestötte” og ”Orangekule”, men generelt forstår vi hinanden og bliver glade når vi hører et af de andre skandinaviske sprog. Det bringer altid minder om samhørighed tilbage og fremkalder altid et smil på læben. Vi fejrer også mange af de samme traditioner gennem hele året og kan glæde og over den fælles skandinaviske ånd.
Så uanset om du fejrer Sankt Hans, Midsommarfest eller Jonsok er disse superlækre skandinaviske plakater det helt rigtige – tag allerede et kig nu og lad hjertet slå lidt hurtigere for din skandinaviske identitet.

Forskelle og stærk samhørighed

I dag er verden en helt anden end i vikingernes tid. Sværdkampe er skiftet ud med fodbold og mjød med øl, men vi har stadig vores stolte, stærke og sammentømrede nordiske fællesskab. Vi kan grine med og af hinanden, vi kan hade hinanden til fodboldkampe, vi kan more os over vores forskelligheder og prise os lykkelige over, at vi har nogle naboer som vi deler så meget med. Et eller flere Hjerteli-produkter vil minde dig om denne identitet hver gang du kigger på den – et absolut must for enhver skandinav med hjerte og stolthed over sin baggrund.

personlig plakat skandinavien